Balogh Mihály fafaragó   Népi Iparművész

Lakhely:   8991 Hottó
Lakcím:   Szabadság tér 4. sz.
Műhely címe:    
Telefon:   +36-30 / 581 01 33     +36-92-370-380
Email:   fafaragomisi@gmail.com
Saját web-lap:   www.fafarago.tar.hu/

 
 Ózdon születtem egy bányász család negyedik gyermekeként. Iskoláimat Ózdon végeztem és ott is kezdtem dolgozni. 8 évig ipari munkás voltam.
 Ózdról Zala Megyébe költöztem 1984-ben, s néhány költözés után Hottón telepedtem le feleségemmel és két gyermekemmel. Édesapám is szeretett faragni, halála előtt kb. 60-80 db szobrocskát faragott. 1989-ben Népi Iparművésznek ismertek el, azóta önállóan dolgozom. Specialitásom a köztéri játéktervezés, valamint a használati tárgyak készítése. Mindkét szakágban elismerik munkásságomat, amit az elért eredmények is bizonyítanak.
Az ország legrangosabb szakmai versenyein /pályázatokon/ sikeresen vettem részt, számos díjat nyertem. /Kecskemét, Budapest, Nyíregyháza/ 1986-ban Nívódíjjal ismerték el munkásságomat.
 Magyarországon az elmúlt években 30 helyszínen, külföldön Finnországban, Németországban és Franciaországban is készítettem játékokat. A lakáskultúrában használatos tárgyaimat 10 országban mutatták be nagy sikerrel. Minden darab fa egy újabb kihívás, újabb lehetőség és egy érdekes tárgy elkészítésének lehetősége. Ez izgatja a fantáziámat, valamint az, hogy örömet szerezhessek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Vállalásai:
 - egyéni, vagy csoportos kiállítás
 - egyéni, vagy csoportos munkabemutató -
esetleg saját műhelyben, előzetes bejelentkezéssel