Boa Endre   Népi Iparművész, faszobrász

Lakhely:   Letenye
Lakcím:   Szív u. 5.
Műhely címe:    
Telefon:   36-20/931-1647    36-93/702-001
Email:   boaendre@freemail.hu
Saját web-lap:    

A Zala megyei Letenye városában élek immár több mint 30 éve.
Már gyermekkoromban belekóstoltam a fafaragás rejtelmeibe, hiszen szülőfalumban élt és alkotott Soós Lajos, a messze földön híres népművész fafaragó. Tőle kaptam az első vésőket, késeket és szakmai tanácsokat.
Kezdetben főleg használati és dísztárgyakat készítettem. Csak később kezdtem foglalkozni az un. figurális fafaragással, vagyis a szobrászattal. A népies jelleg után, főleg az elmúlt 15 évben az egyházi, szakrális témák váltak uralkodóvá a munkámban. A képi anyag is ezt tükrözi. A szobrászat mellett azonban minden más jellegű, fából készült tárgy kikerült már a kezeim közül. Számos köztéri játszóteret, díszkaput, fahidat, síremléket, háborús emlékművet készítettem. Jónéhány, újonnan épült templom teljes belső bútorzata is szerepel a repertoáromban.
Tizenöt éve főhivatásként élek a faszobrászatból.
Egy országosan is elismert egyesületet vezetek már 20 éve. Szerte az országban közel 100 köztéri szobrot készítettem. Nyolc európai országban vettem részt nemzetközi alkotótáborban. Ezek közül csak Horvátországban kilenc nagyméretű szobrom található.
A Zala Megyei Népművészeti Egyesület alapító tagja vagyok.
1995-ben nyertem el a Népi Iparművész címet.
1997-ben az általam vezetett fafaragó egyesület alkotói nívódíjat kapott
 a Zala Megyei Közgyűléstől.

Vállalásai:
 - egyéni, vagy csoportos kiállítás
 - egyéni, vagy csoportos munkabemutató
 - játszóház vezetés
 - szakkör vezetés