Lakatos Benő  fafaragó

Lakhely:   Zalakomár
Lakcím:   Kossuth u.38. sz.
Műhely címe:    
Telefon:   06-93/386-616     06-30/232-9675
Email:    
Saját web-lap:    

 
Gyermekkorom óta vonzott a fafaragás, a fortélyait nem iskolában tanultam, hanem mindig nyitott szemmel jártam a világban és megfigyeltem mások munkásságát. Ötletet és ihletet merítettem belőle, továbbfejlesztettem, majd átformáltam a saját ízlésvilágomra. Sokfelé jártam, sok mindent tanultam és a mai napig is fejlesztem tudásom. Élettapasztalatomat, ha lehetőségem volt rá, továbbadtam a fiatalabb generációknak. Mindig örömmel fedeztem fel a tehetségeket, főleg a gyermekek között.
Munkásságom szerteágazó, faragtam barackmagot, játszótérre hintát, libikókát, mászókát. Unokáimnak teknősbékát, madáretetőt.
Embert ábrázoló szobraim a 10 centiméterestől a 3 méteres magasságig megtalálhatók országszerte.
Szakmai elismerésben több alkalommal is részesültem hol egyéni munkám révén, hol pedig az egyesületi tagtársaimmal, barátaimmal közösen.
Tagja vagyok a Zalaegerszegi, a Letenyei, a Nagykanizsai és a Tótszentmártoni Fafaragó Egyesületeknek.
Alapító tagja vagyok a Zala Megyei Népművészeti Egyesületnek.
Munkáimat kiállításokon, fesztiválokon, kistérségi bemutatókon megtekinthette  az érdeklődő közönség. Barátaimmal többször is volt alkalmam Marija Bistrica nevű Horvátországi településen nagy méretű szobrot faragnunk, amelyért Pápai Elismerő Oklevelet is kaptunk.
Oklevelet kaptam  - az Országos Népi Szobrászati Kiállításon, az Élő Népművészet  Zala Megyei Tárlatán és a Tótszentmártoni Népi és Iparművészeti Alkotótelepi munkáimért.
Diplomát kaptam - a Letenyei Környezetformáló Táborban a népi faszobrászok  alkotótelepén nyújtott tevékenységért. - A XII. Országos Mesterremek Pályázaton szoborfaragó kategóriában Mesterremek Díjban részesültem 2007-ben.
Közművelődési Nívódíjat kaptam a Letenyei Fafaragó Egyesület tagjaként.
 

Vállalásai:
 - egyéni, vagy csoportos kiállítás